Home Evenementenkalender Details - Save the date: Goed bestuur in sociale economiebedrijven

Evenementenkalender

Evenement 

Titel:
Save the date: Goed bestuur in sociale economiebedrijven
Wanneer:
13.02.17 - 13.03.17
Categorie:
Andere

Omschrijving

Goed besturen in sociale economie ondernemingen - goed besturen in coöperaties

Graag vestigen we uw aandacht op het traject “goed bestuur in de sociale economie”, georganiseerd door socialeeconomie.be dat binnenkort van start gaat.

Samen met één of meerdere van uw collega’s directieleden/bestuurders, nodigen we u van harte uit op één van de twee studie- en inspiratieavonden. In de loop van het voorjaar is er voor een aantal ondernemingen mogelijkheid voor een gratis scan “goed bestuur” en voor een individueel begeleidingstraject.

De studie- en inspiratieavonden vinden plaats op:

  • Maandag 13 februari in Leuven (Provinciehuis)
  • Maandag 13 maart in omgeving Brugge (specifieke locatie wordt zo snel mogelijk meegedeeld)

Opgelet: de oorspronkelijk geplande datum van 20 februari werd gewijzigd omwille van beschikbaarheid van de centrale spreker.

Telkens is er onthaal met broodjes vanaf 17u. Het programma start om 18u.

Centrale spreker is Herman Daems. Momenteel is hij voorzitter van de raad van bestuur van de KU Leuven en van bankgroep BNP Paribas Fortis. Voorheen was hij onder meer hoogleraar bedrijfskunde en strategisch management in Leuven en Groningen, topman van de Gimv, bestuursvoorzitter van Barco, …

Herman Daems laat de aanwezigen delen in zijn jarenlange ervaringen uit de bestuurskamers van ondernemingen en de publieke sector. Hij focust op een aantal aspecten als “wat is goed bestuur”, “wat doet een raad van bestuur”, “wat moet van bestuurders verwacht worden”, “lost een goede bestuursstructuur alles op”, …

Daarna modereren Prof. Marleen Denef (Curia advocaten) en Dirk Dalle (Hefboom)  gesprekken met een aantal mensen met een ruime ervaring in management en bestuur van sociale economie ondernemingen en coöperaties. Er wordt ingegaan op de vele verschillende facetten van goed bestuur en het samenspel tussen management en bestuur.

Medewerkers van Cera, Curia en Hefboom stellen vervolgens het scan-instrumentarium en het vervolgtraject voor.

Prof. Antoon Vandevelde, econoom en filosoof en bestuursvoorzitter van Hefboom sluit het inhoudelijk gedeelte af, gevolgd door een netwerkmoment.

U kan zich inschrijven voor deze gratis studie- en inspiratieavonden via www.hefboom.be/studie-en-inspiratieavonden. Daar kan u zich ook kandidaat stellen voor een gratis screening/begeleidingstraject.


Voor meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Deze reeks wordt georganiseerd door Hefboom i.s.m. Curia en Cera, in opdracht van de Vlaamse Minister van Sociale economie.

 

logo niv2 vol vlaanderen-is-duurzaam-ondernemen3   se1

 

13934905 667091020109710 2054810843782567627 n  curia logo rgb    cera

© Coopkracht 2016