Home Evenementenkalender Details - COOPLAB: 11 workshops voor startende coöperaties

Coöperaties & Commons

commons bannervierkant4

Coöperaties & Duurzaamheid

duur

Coöperaties & Crowdfunding

crowdfundingwebbanner1klein

Evenementenkalender

Evenement 

Titel:
COOPLAB: 11 workshops voor startende coöperaties
Wanneer:
26.11.16
Waar:
Jeugdherberg De Blauwput - Leuven (Kessel-lo)
Categorie:
Febecoop

Omschrijving

COOPLAB is een workshop-traject voor coöperaties die hun werking willen versterken. Het traject is op maat, want je kiest zelf welke thema’s voor jou het meest relevant zijn: bestuur, groepsdynamica, financiering,...

Iets voor jou?

COOPLAB is er in de eerste plaats voor startende burger- of werkerscoöperaties:

  • Startend: minder dan vijf jaar oud. Ben je nog in opstartfase (statuten nog niet ingediend en activiteit nog niet bezig)? Ook dan ben je al van harte welkom.
  • Burgercoöperatie: groep burgers die een maatschappelijk probleem wil aanpakken door middel van een economische activiteit (bv. kinderopvang, zelfplukboerderij, cultureel centrum …)
  • Werkerscoöperatie: groep mensen die samenwerkt en onderneemt, en dit op gelijke voet en met oog voor duurzaamheid. De sector is van geen belang.

Je bepaalt zelf wie er van je coöperatie naar COOPLAB komt: een coördinator, een werkende vennoot of een bestuurslid.

Hoe werkt het?cooplab

1 - Schrijf je in vanaf 30 september: vul het inschrijvingsformulier in (contactgegevens en basisinformatie over je coöperatie).
2 - Enige tijd later ontvang je een beknopte vragenlijst, waarin je jezelf een score geeft op domeinen zoals financiering, governance, marketing … Dankzij die zelfscan ontdek je welke workshops het meest relevant zijn voor jou.
3 - Kom naar de kick-off op zaterdag 26 november. Je maakt er kennis met de andere deelnemers, met de begeleiders van de workshops en met het programma. Op basis daarvan stel je je eigen traject samen. Plaats van afspraak: Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven (achter het station).
4 - Volg de workshops die in jouw traject zitten. We laten maximaal 15 deelnemers per workshop toe, want peer learning staat voorop. Na afloop van je traject doen we een impactmeting op korte en middellange termijn (tussen 3 en 6 maanden).

Inhoud: de 11 workshops

De helft van de workshops vindt plaats in Leuven, de helft in Gent (op plaatsen die gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken zijn). De workshops zijn gepland van maandag tot donderdag, van 17 tot 21 u. Een uitgebreid programma met locatie en data volgt.

 

Meer info of inschrijven? Klik hier

 

COOPLAB kwam tot stand vanuit socialeeconomie.be, gefinancierd door de Vlaamse overheid in opdracht van de Vlaamse minister van Sociale Economie.
De opdracht wordt uitgevoerd door Febecoop Adviesbureau, Cera Coopburo, Hefboom en Sociale Innovatiefabriek.

Locatie

Locatie:
Jeugdherberg De Blauwput

Nieuwe leden 2017

Het Coopkracht ICA-kompas

moduleicakompas1

© 2017 Coopkracht vzw