Home Evenementenkalender Details - Workshop duurzaamheidsverslaggeving voor coöperaties

Coöperaties & Commons

commons bannervierkant4

Coöperaties & Duurzaamheid

duur

Coöperaties & Crowdfunding

crowdfundingwebbanner1klein

Evenementenkalender

Evenement 

Titel:
Workshop duurzaamheidsverslaggeving voor coöperaties
Wanneer:
21.09.16 - 07.12.16
Waar:
Vlaamse Administratieve Centra - Antwerpen en Leuven
Categorie:
Andere

Omschrijving

duurzaambezigDuurzaam bezig? Pak er mee uit!

Heel wat coöperaties kiezen er voor om duurzaam te werken. Het is hun vrijwillige en strategische keuze, maar die inspanningen zijn voor hun klanten, leveranciers en medewerkers niet altijd zichtbaar. Een duurzaamheidsrapport dat alle initiatieven en cijfers netjes samenbrengt, biedt hiervoor een oplossing.
Maar hoe pakt u dat aan? Dat is minder moeilijk dan u zou denken. Via een vorming en een lerend netwerk stelt u zelf zo’n rapport samen en volgend jaar is de eerste editie over uw organisatie al klaar. Al lerend maken dus. Een uniek opleidingstraject met, voor en door coöperaties.

De vorming

De Vlaamse overheid biedt u een unieke kans. In vier verhelderende werkateliers doet u de nodige basiskennis op om binnen uw coöperatie de krijtlijnen van een duurzaamheidsstrategie vast te leggen en dit te vertalen in een concreet en waardevol duurzaamheidsverslag.
Bent u nadien helemaal overtuigd van het nut en belang ervan, dan coachen we u in een lerend netwerk tot de eindstreep. Het eindresultaat is een aantrekkelijk duurzaamheidsverslag op maat van uw coöperatie.

Waarom deelnemen?

  • Begeleiding op maat van uw sector en uw coöperatie;
  • Coaching in groep rendeert: laat u inspireren door andere coöperaties;
  • Een nuttig evaluatie-instrument voor de implementatie of ondersteuning van uw MVO-strategie;
  • Een rapport dat voldoet aan de regels van de kunst! We leiden u stap voor stap door de internationaal erkende GRI-richtlijnen voor duurzaamheidsrapportering;
  • Een aantrekkelijk duurzaamheidsverslag waarmee uw inspanningen toont aan uw klanten, leveranciers, medewerkers en coöperanten en het coöperatieve aandeel in de economie in de kijker zet.

Unieke expertise

Een uniek partnerschap begeleidt de vorming en het lerend netwerk, elk met zijn eigen expertise.
Sustenuto en Slidingdoors zijn experten in duurzaamheid. De voorbije jaren hebben ze ruim 150 organisaties geïnspireerd en begeleid in duurzaamheidscommunicatie. Dit resulteerde in 85 duurzaamheidsverslagen, waarvan 1 zelfs de Award Best Belgian Sustainability Report won en 4 een finaleplaats haalden. Coopburo brengt unieke kennis inzake coöperaties en duurzaamheid in.

 

Praktische informatie en inschrijving: klik hier.

 

“Als we willen dat coöperaties erkenning krijgen voor hun voortrekkersrol op vlak van economische, sociale en ecologische duurzaamheid, dan moeten we aantonen dat duurzaamheid inherent is aan het ondernemingsmodel van coöperaties, coöperatieve duurzaamheid kunnen meten en erover rapporteren en goede praktijken van coöperaties bundelen en naar een breder publiek communiceren.” -  Ines Rothmann, Coopkracht.

Locatie

Locatie:
Vlaamse Administratieve Centra

Nieuwe leden 2017

Het Coopkracht ICA-kompas

moduleicakompas1

© 2017 Coopkracht vzw